Els sindicats convoquen quatre dies de vaga a Emte contra l'acomiadament de 195 persones

Gairebé la meitat dels treballadors que perdrien la seva feina formen part dels tres centres de l'empresa a Catalunya

Els sindicats han convocat quatre jornades de vaga de 24 hores a l'empresa d'enginyeria Emte per protestar contra l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que contempla l'acomiadament de 195 persones, segons CCOO.

Amb aquesta vaga, els sindicats volen exigir un pla de futur que garanteixi la continuïtat del projecte industrial. La primera jornada d'aturades serà el 26 de maig i s'hi sumaran els dies 2, 9 i 16 de juny "si l'empresa no redueix el volum de l'expedient i si és incapaç d'oferir una sortida no traumàtica a les persones que es vegin obligades a abandonar l'empresa", subratlla CCOO.

Dels 195 treballadors afectats per l'ERO, 87 formen part de la plantilla que l'empresa té a Catalunya; 37 al Prat de Llobregat, 36 a Barcelona i 14 a Girona. El sindicat ha denunciat que aquest és el tercer expedient que l'empresa ha plantejat en els últims dos anys i ha recordat que els treballadors "ja han hagut d'assumir un esforç important en aquest període".

"Amb aquest ERO, l'empresa pretén, bàsicament, eliminar algunes línies de negoci, com ara les instal·lacions, les instal·lacions de protecció contra incendis i l'àrea tècnica d'automatitzacions, entre d'altres ajustaments", ha criticat la Federació de Indústria de CCOO.