Economia 11/02/2013

Els sindicats convoquen una vaga de dues hores als Ports de l'Estat el 13 de febrer

Volen protestar contra la invalidació per part del ministeri d'Hisenda del conveni col·lectiu signat a finals de juny de l'any passat amb l'aval del ministeri de Foment

Ara
1 min

BarcelonaEls sindicats CCOO, UGT i CIG han convocat una vaga de tots els treballadors dels Ports de l'Estat per al 13 de febrer. La vaga, de dues hores de durada, serà en protesta per la decisió del ministeri d'Hisenda de rebutjar el conveni col·lectiu acordat entre els sindicats i el ministeri de Foment a finals de juny de l'any passat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La decisió d'Hisenda, adoptada set mesos després que se signés el nou conveni, té un únic motiu, segons assenyalen des de Ports de l'Estat. "L'acord inclou una pujada salarial de l'1,6% anual fins al 2018. Hisenda creu que no és assumible", indiquen des de l'organisme responsable dels ports estatals.

Des dels sindicats, però, diuen que els beneficis dels ports espanyols, que l'any 2012 van guanyar prop de 200 milions d'euros i, segons CCOO, la UGT i CIG, "són sostenibles econòmicament i generen beneficis".

Així, segons els Ports de l'Estat, "toca tornar a asseure's i negociar, tot i que amb la premissa que no hi podrà haver pujades salarials en els propers dos exercicis, com a mínim".

stats