Economia 19/03/2012

Sindicats i Govern negociaran dimecres el pla de mobilitat dels treballadors públics

El Govern no aprovarà demà el pla per poder traslladar treballadors públics o canviar-los la tasca i es reunirà amb els sindicats per buscar consens

Ara
1 min

BarcelonaRepresentants del departament de Governació i sindicats s'asseuran demà passat a la Mesa de la Funció Pública per negociar el pla d'ocupació anunciat divendres pel Govern que preveu facilitar trasllats i canvis de tasca o jornada als treballadors de l'administració.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els sindicats van rebutjar d'entrada aquesta iniciativa i van acusar l'executiu de saltar-se "els principis de la negociació col·lectiva". Van demanar un període de converses per establir conjuntament les necessitats actuals que hi ha a cada departament i fixar les condicions de possibles canvis dins de les plantilles.

El pla d'ocupació finalment no s'aprovarà demà al consell executiu i el període de converses, que els sindicats van dir que el Govern volia tancar avui mateix, s'allargarà per buscar el consens.

Fonts de Governació van explicar que l'únic punt de la reunió de dimecres serà l'estratègia de mobilitat als funcionaris i que no es negociarà la reducció de jornada d'un 15% a 6.800 interins a partir de l'1 d'abril perquè és una mesura que ja és llei i s'executarà per evitar acomiadaments.

stats