VAGA GENERAL
Economia 16/11/2012

Els sindicats demanen a Rajoy per carta que refaci els pressupostos i abandoni la "prepotència"

Els sindicats UGT, CCOO, USO i Intersindical han enviat una carta conjunta per demanar-li que es faci enrere en la seva política econòmica després de l'"amplíssima participació" del 14-N

Lluís Goñalons
1 min
Sindicalistes participant a la vaga general 14-N

BarcelonaEls sindicats UGT, CCOO, USO i Intersindical han enviat una carta al president de l'estat espanyol dos dies després de la vaga general del 14-N, en què demanen a Mariano Rajoy que abandoni la "prepotència". A més, li exigeixen que .

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons els principals líders sindicals, després de dos anys d'austeritat no hi ha hagut cap indici fiable de recuperació. És per això que demanen que es faci enrere del projecte de llei de pressupostos

"Vaga i manifestacions massives són dues cares de la mateixa moneda", afirmen els sindicats. Ambdues representen el descontent i malestar de la societat a les polítiques dissenyades des d'Europa i que Rajoy aplica.

La reacció del món del treball i de la societat civil s'explica pel "patiment que està generant l'atur; per l'angoixa que provoca la por de perdre la feina i la desesperança que se sent en buscar feina i no trobar-ne", sentencien els sindicalistes.

A la carta, han explicat que la gent protesta per "la baixada dels sous" i per la "pujada d'impostos i de preus".

Creuen, a més, que la protesta s'explica perquè aquestes polítiques d'ajut, com més necessiten les xarxes de protecció i els serveis públics, es "dissolen com el sucre".

Els quatre sindicats centrals aposten per una altra sortida de la crisi, sempre que a Europa i a Espanya es "marquin terminis més dilatats per reduir el dèficit" i si es fa "compatible l'austeritat amb estímuls a l'activitat econòmica i la creació de llocs de treball".

Ignacio Fernández Toxo, secretari general de CCOO; Cándido Méndez, secretari general d'UGT; Julio Salazar, secretari general d'USO, i Augusto Serrano Olmedo, protaveu de la confederació Intersindical, han firmat la carta dirigida al president espanyol.

stats