Economia 10/07/2012

El govern espanyol estudia eliminar la paga extra de Nadal als funcionaris

Els representats dels treballadors es reuniran demà amb el ministeri d'Hisenda, que els explicarà les retallades

Efe / Joan Faus
1 min
BATALLA PERDUDA  El ministre Montoro s'ha donat per vençut amb la pujada de l'IVA.

MadridEl govern espanyol ha convocat els sindicats perquè acudeixin demà a una reunió de la taula de la funció pública, previsiblement per informar-los de les noves mesures d'ajust que prepara, entre les quals l'ampliació d'horari laboral per als funcionaris. Segons han confirmat aquest dimarts a l'ARA fonts d'Hisenda, el ministeri els ha citat demà a les 17.00 hores.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tant els sindicats com fonts de la Generalitat han confirmat que entre les mesures que aplicarà amb un "99%" de possibilitats de cara a l'any 2013 i 2014 l'executiu espanyol hi haurà eliminar la paga extra de Nadal, reduir els dies de lliure disposició, equiparar les baixes per incapacitat laboral a les del sector privat i i congelar els concursos. Serien difícils d'aplicar abans del 2013, perquè s'haurien d'incloure als pressupostos.

El sindicat CSI-F tem que en aquesta reunió se'ls comuniqui l'eliminació d'una paga extraordinària o l'ampliació de la jornada laboral dels funcionaris. No obstant això, el sindicat es reserva les mesures de pressió "a l'espera que es concretin aquests ajustos", segons ha explicat a Efe. Les mateixes fonts han indicat que CSI-F ja ha traslladat el seu rebuig a les possibles mesures en una reunió tècnica de la taula de l'Administració General de l'Estat. A la taula de la funció pública hi seran presents, al costat de CSI-F, CCOO i UGT.

stats