REFORMA LABORAL
Economia 08/01/2011

El ministre de Treball es torna a tancar amb els sindicats per discutir l'edat de jubilació

La reunió per acostar posicions s'ha reemprès aquest dissbte després de no haver arribat a cap acord aquest divendres. Continua sent secret el lloc de la trobada

Redacció
1 min

MadridEl ministre de Treball, Valeriano Gómez, i els sindicats CCOO i UGT continuen aquest dissabte la reunió que van començar ahir a les sis de la tarda i que es va acabar a dos quarts de deu de la nit. Ambdues parts han decidit continuar la trobada aquest cap de setmana després de constatar la voluntat mútua d'enteniment per acostar posicions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Mentre que els sindicats no volen allargar la reunió més enllà de demà, el govern espanyol està disposat a seguir negociant fins el mateix 28 de gener, quan el consell de ministres aprovarà la reforma de les pensions com un avantprojecte de llei que incorporarà retardar l'edat legal de la jubilació fins als 67 anys.

Com ja va passar aquest divendres, la trobada es fa en un lloc secret i no s'informa dels detalls: no hi haurà declaracions de cap de les parts fins que s'arribi al final, amb acord o sense. Els secretaris generals de la UGT, Cándido Mendez, i de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, no estan disposats a cedir en l'edat de jubilació, que de cap manera volen ajornar. El problema és que José Luis Rodríguez Zapatero ha marcat aquesta decisió com a irrevocable, de manera que ara mateix les dues parts es troben en una negociació sense sortida, ja que ni els uns ni els altres volen una vaga general que no convé a ningú: ni a Zapatero ni als sindicats, que temen no arrossegar-hi prou gent.

stats