Economia 30/11/2011

Els sindicats ocupen la Delegació del Govern a Tarragona

Desenes de treballadors públics entren a l'edifici en una acció "coordinada a tot Catalunya". Adverteixen que lluitaran "amb tots els mitjans" contra les retallades. A Girona, un centenar de treballadors s'ha concentrat davant la seu del Govern

Efe
1 min
Concentració unitària a les portes de la seu del Govern a Girona / ACN

TarragonaDesenes de treballadors públics han ocupat la Delegació del Govern a Tarragona des de les nou del matí d'aquest dimecres fins a les 12 del migdia. L'ocupació s'ha produït per sorpresa, i els concentrats asseguren que es tracta d'una acció "coordinada a tot Catalunya". Han estat una cinquantena de persones que han seguit la reunió de la Mesa General de Negociació des de la cinquena planta de l'edifici de la Delegació Territorial del Govern a Tarragona. L'ocupació s'ha produït sense incidents i de moment els Mossos d'Esquadra no s'hi han presentat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'objectiu, diuen, és "posar el dit a la llaga de les retallades: les intencions són de desmantellar el sector públic per imposar el privat", denuncien.

Entre els concentrats s'hi troben treballadors del sector públic, metges i professors que adverteixen que "lluitaran amb tots els mitjans contra les retallades". "La crisi no l'ha de pagar la gent d'aquesta manera", afegeixen.

Està previst que llegeixin un manifest que reculli una "defensa decidida" del sector públic que "intenti destrossar el govern dos dies després de les eleccions amb tanta falta d'ètica", segons diuen.

Les protestes es fan paral·lelament a la Mesa General de Negociació, que reuneix des del matí d'aquest dimecres els sindicats i el Govern.

Concentració a Girona

Els sindicats s'han concentrat també davant la seu del Govern a Girona per "fer pressió" i "frenar" més retallades en el sector públic. Un centenar de persones s'han aplegat en una "concentració unitària i una protesta per les retallades que amb tota seguretat anunciaran", ha afirmat el secretari general de CCOO a Girona, Bartomeu Compte.

Els sindicats calculen que les retallades podrien afectar més de 20.000 empleats públics gironins.

stats