LABORAL

Davant la proposta de Merkel

Els sindicats rebutgen vincular els sous als beneficis empresarials i no a la inflació

CCOO i UGT defensen les clàusules de revisió salarial als convenis i diuen que s'ha de donar a conèixer aquest model a Europa.

El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha rebutjat la proposta de la cancellera alemanya, Angela Merkel, de vincular els salaris als beneficis de les empreses en comptes de a la inflació com es fa, per exemple, a l'estat espanyol.

En una entrevista a TVE, Toxo ha recordat que a Espanya per establir els sous no només es té en compte l'IPC, sinó que també es valora la productivitat dels treballadors. Va afegir que la cancellera té un “desconeixement supí” de com es negocien els convenis a l'estat.

El seu homòleg a UGT, Cándido Méndez, va considerar que Europa ha de conèixer el model de determinació del salari espanyol.

El goven espanyol ja va respondre ahir a Merkel que no els ha anat malament tots aquests anys de pacte amb els sindicats establint les clàusules de revisió salarial als convenis col·lectius.

Toxo també ha criticat que Merkel hagi valorat que les reformes a l'estat van pel bon camí. Segons el líder sindical, Espanya va “per molt mal camí” en temes d'atur.

Els dos líders sindicals van coincidir a valorar en positiu el recent pacte social signat amb patronal i executiu, tot i lamentar que encara es manté “l'error” d'imposar la reforma laboral i no s'ha rectificat la “injustícia” de congelar les pensions.

Més continguts de