Economia 27/06/2014

El govern espanyol redueix un 3,2% el sostre de despesa per al 2015, fins als 129.060 milions

Montoro avisa que no hi haurà més retallades socials sinó "contenció de l'increment" dels diners que s'hi dediquen

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl govern espanyol ha aprovat aquest divendres el sostre de despesa no financera, el primer pas per a l'aprovació dels pressupostos per a l'any que ve. La xifra –el màxim que l'Estat pot gastar– se situa en 129.060 milions d'euros, 4.200 milions menys que l'any passat. O, dit en altres termes, un 3,2% menys.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha assegurat que això s'aconseguirà per la millora dels ingressos i per l'estalvi en partides com les prestacions d'atur o el que es paga per interessos del deute. Segons ha dit després del consell de ministres, "ara viurem un període de contenció de la despesa pública". Ha afirmat que s'ha acabat el temps de les retallades perquè, amb els seus plantejaments, la recuperació econòmica "incipient" que viu Espanya contribuirà a crear més llocs de feina i això ajudarà a reduir partides que estan destinades a les persones que ho passen més malament perquè ja no les necessitaran.

La previsió és que els ingressos creixin l'any que ve un 4,3% –una xifra que el ministre no considera "optimista"–, fins als 133.712 milions d'euros.

Montoro ha recordat que l'objectiu de dèficit per a l'administració central és del 2,9% del PIB, i per a les comunitats autònomes del 0,7%. Ha avisat, però, als governs territorials que els esforços no els fan les "administracions" sinó els ciutadans, i ha defensat les xifres que es reserva per a l'Estat perquè ha hagut de fer aportacions molt significatives a la Seguretat Social per garantir atur i pensions.

stats