Tecnologia
Economia 02/05/2022

Stage2 crearà un fons de 15 M€ per a 'start-ups' industrials

L'acceleradora s'ha instal·lat en una nau del barri de la Verneda i invertirà 100.000 euros per projecte

2 min
Accelerador stratups

BarcelonaAl barri de la Verneda de Barcelona encara hi ha alguns rastres del seu passat industrial, però també molts magatzems que han quedat totalment buits. Des de fa unes setmanes, però, n'hi ha un que torna a tenir activitat. Stage2 hi pretén impulsar un tipus de start-ups molt concretes que, precisament, desenvolupen tecnologies aplicables a la indústria. Aquesta acceleradora ha fet una inversió inicial d'1,5 milions d'euros per instal·lar-se en una nau de 560 metres quadrats en aquesta zona del districte de Sant Martí, des d'on vol donar suport a empreses que ja tenen un prototip però encara l'han de col·locar al mercat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La iniciativa va sorgir d'un grup de deu emprenedors i directius del sector tecnològic, entre ells Oriol Pascual, que va ser director durant més de sis anys de l'IQS Tech Factory, el programa per a start-ups industrials de la universitat. "Ningú ajuda a industrialitzar i és un repte molt gran. Són equips tècnics i sovint els falta la validació del negoci o el màrqueting", ha explicat el conseller delegat de Stage2. L'organització llançarà un fons de 15 milions d'euros per finançar entre 10 i 15 companyies europees cada any amb un tiquet inversor de 100.000 euros. No obstant, les primeres participades fins que el vehicle estigui constituït rebran aquest suport econòmic en forma de serveis. El programa d'acceleració durarà sis mesos i es posarà en marxa al setembre per a la primera tongada de start-ups.

Innovació industrial

El fons comptarà amb capital dels socis fundadors de Stage2 –hi ha el conseller delegat de Fractus, Rubén Bonet; el director financer de Parlem, Ignasi Tribó, o el cofundador d'Immfly, Pablo Linz–, però també donarà entrada a family offices, institucions públiques de finançament i empreses privades. "La gran empresa industrial sap que hi ha més innovació fora que dins", ha remarcat Pascual, que de moment ha sumat a l'equip corporatiu dos perfils més. A més, també utilitzaran les oficines a Hèlsinki i Berlín de dos centres tecnològics per captar projectes d'arreu del continent.

Stage2 està ubicat en una antiga fàbrica d'assecadors de cabell –a la nau encara hi ha algun dels motlles d'injecció que es feien servir abans–, en un espai que forma part de TMDC, un gran taller coworking per a projectes que requereixen maquinària especialitzada de fusteria, metall o soldadura.

stats