Els subcontractats de Movistar surten de la seu del Mobile World Center

Arriben a un preacord amb la companyia per negociar

Els treballadors subcontractats de Movistar que feia una setmana que estaven tancats a la seu del Mobile World Center, a Barcelona, a la plaça Catalunya amb Portal de l'Àngel, han acabat aquest migdia la seva protesta.

El centenar de treballadors que estaven en vaga des del 7 d'abril i s'havien tancat al locals de la Mobile World Center han sortit de l'edifici enmig d'aplaudiments. La decisió de deixar la protesta l'han adoptat aquesta matinada, després d'arribar a un preacord amb Telefónica per seure a negociar.

Els càntics dels seguidors de l'Athletic s'han barrejat aquest dissabte amb les veus dels treballadors de Movistar. "Aquí hi ha la 'marea blava'", "Sí que es pot" o "'El pueblo unido jamás será vencido'" han estat alguns dels crits amb què s'han deixat sentir els empleats de Movistar, que a poc a poc han anat abandonat la seu, carregats amb matalassos inflables i sacs de dormir.

A la sortida, un dels portaveus dels treballadors, Javier Marco, s'ha mostrat satisfet per poder tornar a casa després d'una setmana tancats al centre. Ha indicat que la tancada s'ha acabat perquè Movistar ha acceptat mantenir una reunió per tractar de les seves reivindicacions, que passen per no treballar més de 40 hores setmanals, tenir dos dies de festa a la setmana i poder controlar els diners dels subcontractes per evitar "els falsos autònoms".

També ha indicat que Telefónica ha acceptat una de les condiciones irrenunciables, que era retirar la denúncia contra un dels treballadors, Aitzol Ruiz de Azúa, per l'ocupació. "La multinacional ha cedit davant la solidaritat i la mobilització social", ha dit el mateix Ruiz, que ha qualificat la protesta de "victòria de la classe obrera".

Tot i acabar la tancada, el portaveu Javier Marco ha deixat clar que la vaga continua i que es mantindran els piquets.