Economia 22/05/2012

El sou del successor de Steve Jobs a Apple bat rècords històrics

Amb 378 milions de dòlars anuals, Tim Cook, cobra 5 vegades més que el segon a la llista dels més ben pagats

Ara
2 min
Tim Cook ha visitat la fàbrica Foxconn, que produeix per a Apple / REUTERS

BarcelonaTim Cook, el conseller delegat d'Apple des de dos mesos abans de la mort del seu antecessor, Steve Jobs, és, amb molta diferència, el directiu més ben pagat, segons un rànquing publicat pel 'Wall Street Journal'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El rotatiu econòmic assegura que Cook cobra 378 milions de dòlars a l'any, gràcies a un paquet d'un milió d'accions valorades en 376,2 milions.

La retribució és la més alta que es recorda en l'enquesta de sous des del 2006, quan el regulador va canviar les normes per informar sobre les retribucions.

El segon a la llista és Larry Ellison, fundador de la companyia de 'software' Oracle. La seva retribució, però, es troba a anys llum que la del seu veí a Silicon Valley i se situa en 76 milions.

Apple assegura que el paquet d'accions que va rebre el conseller delegat és una compensació per 10 anys, ja que té restriccions a la venda (només pot vendre la meitat fins al 2016 i l'altra meitat fins al 2021). Això no obstant, la valoració inicial de les accions, quan les va rebre a l'agost, ha quedat enrere. Avui tenen un cost estimat de 530 milions, el que catapultaria Cook a liderar, de manera encara més destacada la llista dels millor pagats.

El cap executiu de la cadena de televisió CBS és el tercer en la llista de 'Wall Street Journal', amb un sou de 69,3 milions, un 29% més que l'any anterior.

Pel que fa al quart a la llista, té una connexió amb Apple. És Ron Johnson, anterior cap de vendes minoristes de la companyia de la poma, que va entrar a treballar a la companyia de grans magatzems JCPenney com a conseller delegat i amb un sou 53,3 milions.

La llista dels 5 millor pagats la tanca Sanjay Jha, de Motorola, amb un sou de 61,2 milions.

stats