Economia 23/08/2012

Grècia i la debilitat de l'economia europea tornen a situar la prima de risc per sobre dels 500 punts

La falta d'acord entre Grècia i els seus creditors i l'estancament de la producció industrial a l'eurozona llasten els bons espanyols

Efe
1 min
EN VERMELL  La borsa espanyola (a la imatge, el parquet madrileny) va tancar ahir amb una davallada de l'1,21%, fins als 7.469 punts.

MadridLa prima de risc d'Espanya, que mostra la confiança en la capacitat de pagament del país respecte d'Alemanya, ha superat avui una altra vegada els 500 punts bàsics per les vendes de bons espanyols en vista de la incertesa sobre el futur de Grècia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El repunt arriba només l'endemà que el primer ministre hel·lè, Andonis Samaràs topés amb el mur de Merkel i Jean-Claude Juncker, president de l'Eurogrup, que van insistir a supeditar qualsevol allargament de terminis per al compliment de l'objectiu de reducció del dèficit a un informe favorable de la 'troica'.

Després de cinc jornades per sota la cota dels 500 punts, el diferencial s'ha ampliat aquest matí a causa de la compra de bons alemanys a 10 anys en detriment dels de la resta de països de la zona euro, especialment Espanya, la rendibilitat dels quals ha avançat fins al 6,42%, pel 6,27% d'aquest dimecres.

En canvi, el rendiment dels títols alemanys amb venciment el 2022 queia aquest matí fins a l'1,4%, en comparació amb l'1,461% d'ahir.

D'altra banda, la producció industrial europea, que també mostra símptomes d'esgotament, es va contraure per setè mes consecutiu a l'agost, i l'índex PMI es va situar en 46,6, per sota del 50, considerat frontera de creixement, segons l'avançament d'aquest indicador que ha ofert aquest dijous l'empresa Markit.

stats