Economia 14/07/2015

El Suprem confirma la multa de 4 milions a Sara Lee per formar un càrtel, però anul·la la de Puig

Els fabricants van pactar una política comercial per reduir la mida dels envasos de gel de bany, però mantenir els mateixos preus

Europa Press
1 min
Façana del Tribunal Suprem espanyol, a Madrid / ACN

MadridEl Tribunal Suprem ha confirmat aquest dimarts la multa de 3,7 milions d'euros que l'antiga Comissió Nacional de la Competència (CNC) va imposar al fabricant Sara Lee (actualment Dowe Egberts Finance Spain) per pactar la reducció de la mida dels envasos de gel de bany mantenint els mateixos preus.

A més, el tribunal ha anul·lat les sentències contra Puig, que havia rebut una multa de 2,4 milions, i Colgate, de 2 milions. En el cas de Puig, ha estimat el recurs i ha considerat que l'expedient sancionador ha caducat, mentre que en relació a Colgate ha rebutjat el recurs de l'advocat de l'Estat, ja que no s'ha acreditat que aquesta companyia participés en el càrtel.

Una quarta empresa, Henkel Ibérica, es va beneficiar d'una exempció total de la sanció gràcies al programa de clemència que preveu la llei i que beneficia les empreses que aportin proves per detectar la formació de càrtels.

Amb aquestes tres sentències, el Suprem ha revisat la resolució de l'antiga CNC que va imposar multes per un total de 8,1 milions d'euros a les tres empreses, ja que considerava que havien format un càrtel per dur a terme una política comercial comuna basada a reduir la mida dels envasos de gel de bany sense reduir-ne el preu.

stats