BANCA
Economia 27/10/2011

La banca tancarà més l'aixeta del crèdit per recapitalitzar-se com mana Europa

El Banc Sabadell, entitat que no està subjecta a les noves exigències de Brussel·les, reconeix que les noves normes pressionaran l'activitat creditícia

Efe
1 min

BarcelonaEl conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, ha advertit avui que la demanda de capitalització de la banca "tindrà un efecte sobre la restricció de crèdit".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Si la demanda de capital puja es fa pressió sobre el crèdit. No és fàcil compatibilitzar els dos equilibris", ha avisat Guardiola avui a Barcelona, durant la presentació de resultats del Banc Sabadell.

El Banc Sabadell, el sisè banc per volum d'actius a Espanya, no ha estat considerat banc sistèmic i, per tant, no està subjecte a aquesta nova exigència europea, si bé l'entitat ha fet la següent projeccció: "Si l'ajustéssim amb el capital de deute de mercat, el nostre càlcul seria de 170 milions d'euros".

Jaume Guardiola també ha contemplat que "si es pressionen a l'alça els requeriments de capital, la capacitat per entrar en operacions corporatives s'estressen".

El directiu ha defensat que "la banca espanyola és sòlida i forta. No hi ha una conspiració a Brussel·les contra nosaltres perquè ara, per primera vegada, el deute públic del teu propi país impliqui contrareserves. Aquesta és la manera que han trobat per reforçar els balanços i dir que al mercat que no hi ha problemes amb el deute públic europeu. Però no és una conjura", ha dit.

En canvi, segons l'opinió de Guardiola, és preocupant la idea que es llança que només els bancs molt grans tenen futur, perquè "la mida no té cap importància comparada amb la rendibilitat. Ser gran no implica ser bo. En un negoci d'escala; l'important és guanyar diners".

stats