Economia 24/12/2010

El govern espanyol admet que la tarifa de la llum pujarà al voltant d'un 10% a partir de gener

Indústria diu que l'escalada del preu del petroli obliga a prendre mesures. Els preus es disparen coincidint amb la liberalització del sector

Redacció
1 min

BarcelonaEl govern espanyol ha anunciat que dilluns aprovarà un increment del rebut de la llum d'aproximadament un 10%. El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, va anunciar ahir que, a causa de l'augment del preu del petroli, aplicarà els resultats de la darrera subhasta del cost de l'energia, que preveu un augment de tarifes superior al 10%

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons informa el diari Deia, personal del ministeri va confirmar que la pujada se situarà per sobre del 9% als representants de l'Organització de Consumidors i Usuaris.

El ministre va anunciar ahir una reforma urgent del sistema elèctric que, entre altres coses, permetrà a l'Estat cobrar un peatge per generació d'energia a les indústries elèctriques. Això suposaria, en els càlculs de Sebastián, un estalvi de 4.600 milions d'euros en tres anys. El govern espanyol asssegura que amb aquest fons es suavitzarà l'encariment del rebut de la llum.

Durant el 2010, els increments de tarifes i de l'IVA han encarit el cost de l'electricitat per als consumidors gairebé un 20%, un augment que ha coincidit amb la liberalització del sector.

stats