Economia 31/12/2014

Els taxistes madrilenys celebren que Uber plegui i despareguin els conductors "pirata"

El sector del taxi va ser qui va denunciar l'activitat de l'aplicació, que ha acabat prohibida pel jutge per competència deslleial

Europa Press
2 min
La justícia alemanya aixeca la prohibició sobre Uber

BarcelonaAssociacions madrilenyes del taxi han mostrat la seva satisfacció aquest dimecres després de conèixer que Uber, la companyia que posa en contacte a través del mòbil usuaris i conductors per fer viatges per carretera, ha anunciat que suspèn temporalment la seva activitat a Espanya complint la sentència d'un jutge que n'ha prohibit el funcionament. El president de l'Associació Gremial d'Acte-Taxi de Madrid, Julio Moreno, ha celebrat que la desaparició d'Uber acabi amb el fenomen del "taxi pirata".

Ha lamentat que hagi hagut de ser la Justícia i no el govern qui pari els peus a Uber per haver promogut "amb total desvergonyiment" una activitat il·legal que no garantia els drets de l'usuari. Segons el responsable del gremi, l'aplicació mòbil es valia de les noves tecnologies per practicar l'intrusisme.

"Són els negocis els que s'han d'adaptar a les lleis i no les lleis adaptar-se als negocis. Les lleis s'han de complir", ha emfatitzat Moreno. S'ha felicitat que hagi estat precisament la mobilització al sector del taxi a tot l'Estat la que hagi "desemmascarat" Uber i l'economia col·laborativa que, al seu parer, consisteix a "lucrar-se sense pagar taxes ni impostos".

El president de la Federació Professional del Taxi de Madrid, Julio Sanz, també ha celebrat que l'empresa americana compleixi amb la legalitat, "encara que hagi estat com a resposta a una sentència judicial". Ha criticat que l'administració no hagi tingut aquesta mateixa actitud.

L'Associació Madrilenya del Taxi ha celebrat en un comunicat el cessament d'activitat de Uber però ha afegit que s'ha guanyat una "primera batalla" dins d'una "guerra que es preveu llarga i costosa". Va ser justament aquesta entitat la que va promoure la denúncia que ha acabat prohibint Uber a Espanya per competència deslleial al sector del taxi.

stats