Tecnologia

El fons Cinven compra Idealista per 2.900 milions d'euros

El nou propietari adquireix el 70% del portal en la que és l'adquisició més gran d'una tecnològica a Espanya

2 min
Una persona navega pel portal immobiliari Idealista.

BarcelonaCinven és el nou propietari d'Idealista. El fons britànic ha adquirit el 70% del portal immobiliari de referència a Espanya, Itàlia i Portugal per 2.900 milions d'euros. Es tracta de l'operació més gran del sector tecnològic en la història d'Espanya. El fundador i president d'Idealista, Jesús Encinar, continuarà al capdavant de la plataforma.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

No és la primera vegada que Idealista protagonitza l'operació més gran del sector a l'Estat. L'any 2020 el fons suec EQT, l'accionista de referència del portal els últims anys, va adquirir la major part de la companyia, cosa que la va valorar en 1.325 milions d'euros. Ara, aquest fons hi ha reinvertit per continuar com a inversor amb el 18%. Els fons gestionats per Apax i Oakley, que fins ara tenien el 17% i l'11% d'Idealista, han venut la seva part i han marxat de l'accionariat.

L'any 2015, Idealista havia estat adquirit per l'entitat anglesa de capital risc Apax Partners, que va pagar 235 milions d'euros pel 80% del capital. En aquestes dues operacions de fa quatre i nou anys, Encinar va seguir liderant la companyia. "Després de quatre anys des de l'entrada d'EQT i Oakley i la reinversió dels fons gestionats per Apax, estic molt content d'haver-los ajudat a vendre la seva participació amb un resultat excel·lent per als seus inversors", ha explicat Encinar. La cara més visible del portal ha assegurat que ara s'obre un nou camí amb "un dels fons en l'àmbit mundial més respectats".

El soci i conseller delegat de Cinven Iberia, Jorge Quemada, ha dit que Idealista, que representa una de les operacions de compra més grans que ha portat el terme el fons en els últims anys, és una empresa molt ben gestionada. "És un cas excepcional que una empresa de la trajectòria d'Idealista continuï sota la gestió dels que l'han portat fins aquí, i la nostra intenció és acompanyar en Jesús i el seu equip en la següent etapa", ha afegit.

La firma de l'operació ha tingut lloc a Madrid i està pendent de rebre les autoritzacions reguladores corresponents, previstes per a les pròximes setmanes. Idealista ha comptat amb Morgan Stanley com a assessor financer, Dentons i Clifford Chance com a assessors legals i JBMF com a assessor fiscal. També han participat en l'operació Garrigues i Deloitte.

stats