Economia 15/06/2012

La telefonia mòbil perd més clients a l'abril que mai en tota la història

Les principals pèrdues les registren Movistar i Vodafone, mentre que els operadors 'low cost' segueixen en ascens

Dani Sánchez Ugart
1 min

BarcelonaLa crisi segueix passant factura als operadors de telefonia mòbil. Especialment als de més trajectòria a l'Estat espanyol. Segons les últimes dades fetes públiques per la Comissió del Mercat de Telecomunicacions (CMT), el sector va perdre a l'abril més clients que en cap altre mes de la història. En concret es van donar de baixa 378.888 línies, en el que és el tercer retrocés mensual i des del febrer s'acumulen ja 643.833 línies perdudes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els principals damnificats per aquestes pèrdues són els operadors més consolidats del mercat espanyol: Vodafone i Movistar, que van anunciar fa uns mesos que deixaven de subvencionar els terminals. La companyia pertanyent a Telefònica es deixa en només un mes 367.330 línies, que se sumen a la sagnia que va protagonitzar en el primer trimestre, quan va perdre més de mig milió de línies. Vodafone, per la seva banda, va deixar-se en un mes 189.040 línies.

De nou, els operadors 'low cost', sense xarxa pròpia, són els que més creixen i s'apunten 158.230 clients nous en un mes. Aquestes companyies, que lloguen les línies a les tres principals i ofereixen preus més ajustats, tenen ja un 7,39% de quota de mercat.

stats