Economia 18/09/2019

Telefónica compra un 50% de Prosegur per 300 M€ per entrar en el negoci de les alarmes

L'operadora vol aprofitar la seva capacitat tècnica i comercial en el negoci de la seguretat

Xavier Grau
1 min
Telefónica també es va vendre al maig la seva seu de Barcelona, on ara està de lloguer, per 150 milions d’euros.

BarcelonaTelefónica ha arribat a un acord amb Prosegur per adquirir una participació del 50% en el seu negoci d'alarmes a Espanya, percentatge valorat en 300 milions d'euros, segons han informat les dues companyies a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El preu de l'operació podria pagar-se, "en tot o en part", en accions pròpies en autocartera, amb la qual cosa Prosegur podria convertir-se en accionista de Telefónica.

Amb aquesta aliança, Telefónica i Prosegur volen accelerar el desenvolupament del negoci d'alarmes a Espanya i evolucionar l'oferta de serveis de seguretat residencial i per a negocis mitjançant la generació de solucions innovadores per al client i l'aportació de les capacitats complementàries de les dues companyies, han explicat les companyies a la CNMV.

L'operació està pendent de l'aprovació per part de les autoritats corresponents i suposa una valoració per al 50% del negoci d'alarmes de Prosegur a Espanya de 300 milions d'euros, subjecte als ajustos que hi pugui haver sobre el deute, capital circulant i clients existents en el moment del tancament de la compra.

En els últims exercicis, el mercat espanyol d'alarmes ha experimentat importants taxes de creixement. S'espera que aquesta tendència s'incrementi durant els pròxims anys a causa del paper fonamental que jugarà la seguretat a la llar connectada.

La col·laboració entre Prosegur i Telefónica té com a objectiu capturar aquesta oportunitat, atès el gran encaix estratègic i la complementarietat de les aportacions de tots dos socis, segons han ressaltat les dues companyies. Telefónica aporta la capacitat d'innovació enfocada al desenvolupament de noves aplicacions, així com capacitats i recursos per ampliar l'oferta de seguretat a la llar, a més de la seva capil·laritat comercial.

stats