ECONOMIA
Economia 14/07/2011

Telefónica pagarà 350 milions euros a l'Estat per fer fora 6.500 treballadors

El ministeri de Treball ha donat llum verda a l'ERO de la companyia. És el primer expedient d'un empresa en beneficis que no suposarà cap cost per al sistema públic

Efe
1 min

MadridTelefónica pagarà 350 milions d'euros a l'Estat per l'acomiadament de 6.500 treballadors de la companyia. El ministeri de Treball ha donat llum verda a l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) per fer fora com a màxim 6.500 persones entre el 2011 i el 2013. Telefónica compensarà l'ERO amb 350 milions d'euros, per la despesa en les prestacions de l'atur.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Es tracta del primer ERO d'una empresa amb beneficis que no suposarà cap cost per al sistema de protecció per desocupació.

Per assumir aquest cost, Telefónica s'ha compromès a crear un fons on s'integraran les aportacions econòmiques derivades de la situació d'atur dels treballadors que s'acullin voluntàriament a aquest ERO.

Treball indica que el fons es constituirà amb uns 350 milions d'euros, que es destinaran a desenvolupar polítiques actives d'ocupació adreçades als treballadors de més edat.

L'acord entre sindicats i empresa s'ha establert sobre els principis de voluntarietat, universalitat i no-discriminació, i preveu un pla de baixes a l'empresa a través de programes individuals de baixes, de desvinculació individual i de jubilació.

stats