Publicitat
Publicitat

ECONOMIA

Telefónica pagarà 350 milions euros a l'Estat per fer fora 6.500 treballadors

El ministeri de Treball ha donat llum verda a l'ERO de la companyia. És el primer expedient d'un empresa en beneficis que no suposarà cap cost per al sistema públic

Telefónica pagarà 350 milions d'euros a l'Estat per l'acomiadament de 6.500 treballadors de la companyia. El ministeri de Treball ha donat llum verda a l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) per fer fora com a màxim 6.500 persones entre el 2011 i el 2013. Telefónica compensarà l'ERO amb 350 milions d'euros, per la despesa en les prestacions de l'atur.

Es tracta del primer ERO d'una empresa amb beneficis que no suposarà cap cost per al sistema de protecció per desocupació.

Per assumir aquest cost, Telefónica s'ha compromès a crear un fons on s'integraran les aportacions econòmiques derivades de la situació d'atur dels treballadors que s'acullin voluntàriament a aquest ERO.

Treball indica que el fons es constituirà amb uns 350 milions d'euros, que es destinaran a desenvolupar polítiques actives d'ocupació adreçades als treballadors de més edat.

L'acord entre sindicats i empresa s'ha establert sobre els principis de voluntarietat, universalitat i no-discriminació, i preveu un pla de baixes a l'empresa a través de programes individuals de baixes, de desvinculació individual i de jubilació.

Més continguts de