Atur
Economia 14/07/2011

Telefónica assumirà els 350 milions de despesa del seu ERO

Telefónica compensarà amb 350 milions d'euros a l'Estat per la despesa en prestacions per desocupació que suposarà el seu Expedient de Regulació d'Ocupació per a un màxim de 6.500 treballadors, autoritzat per la direcció general de Treball.

Efe
1 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } El Ministeri de Treball i Immigració ha comunicat avui que ha homologat l'acord aconseguit entre Telefónica i els representants dels treballadors per a extingir contractes d'ocupació per a un màxim de 6.500 persones de l'empresa entre 2011 i 2013.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest ERO serà el primer on s'aconsegueix que una empresa amb beneficis no ocasioni costos al sistema de protecció per desocupació.

Per assumir aquest cost, Telefónica s'ha compromès a crear un fons on s'integraran les aportacions econòmiques derivades de la situació per desocupació dels treballadors que s'acullin voluntàriament a l'ERO.

Treball indica que el fons es constituirà amb uns 350 milions d'euros que es destinaran a desenvolupar polítiques actives d'ocupació dirigides als treballadors de més edat.

L'acord entre sindicats i empresa s'ha establert sobre els principis de voluntarietat, universalitat i no discriminació, i contempla un pla de baixes en l'empresa a través de programes individuals de desvinculació i de jubilació.

També inclou mesures per crear nous llocs de treball que seran del 7 % sobre les extincions d'ocupació que es produeixin, la qual cosa suposarà 450 ocupacions en tres anys.

Telefónica oferirà al voltant de 4.000 beques per a joves i crearà un pla de recol·locació, finançat per l'empresa i pels treballador, per als empleats que es desvinculin de l'empresa i vulguin acollir-se.

També recull el manteniment d'ocupació a les províncies a través de la formació i la requalificació, a més de mesures formatives per a l'ingrés i la promoció professional dins l'empresa.

stats