Telefónica ven el 40% de Telxius a un fons americà per 1.275 milions

Amb aquesta operació, l'operadora podrà reduir el nivell d'endeutament, després de la frustrada sortida a borsa de la seva filial de gestió de torres

Telefónica ha acordat la venda de fins a un 40% del capital social de Telxius Telecom a la gestora de fons nord-americana Kohlberg Kravis Roberts ( KKR), per un import total de 1.275 milions d'euros, segons ha informat aquest dimarts l'operadora.

Aquesta operació s'ha tancat amb un preu de 12,8 euros per acció, una suma que implica una valoració de 3.678 milions d'euros per a la filial de Telefónica. L'acord inclou un contracte de compravenda amb KKR per un paquet 62 milions d'accions, que representa el 25% del capital social de l'empresa, per un preu 790,5 milions d'euros. També hi hauria l'opció de compra sobre 38 milions d'accions, el 15,2% del total de títols, valorades en almenys 484,5 milions d'euros.

Telefónica planta cara a CellnexTelefónica va crear Telxius l'any passat per agrupar els seus actius d'infraestructures, és a dir, les seves torres de telefonia. Aquesta empresa és competència directa per a la catalana Cellnex, que presentava resultats la setmana passada. La filial agrupa aproximadament unes 15.000 torres de telecomunicacions de Telefónica a Espanya i altres països, a més de la xarxa de 31.000 quilòmetres de fibra òptica submarina del grup.

Tot i així, l'antic monopoli estatal de la telefonia ja va haver d'anul·lar la sortida a borsa de la companyia, que en principi estava prevista per a la tardor del 2016. Telefónica va justificar que Telxius no comptava amb prou demanda per col·locar la companyia als parquets. Amb aquesta operació, l'operadora podrà complir un altre dels seus principals objectius: reduir el seu nivell d'endeutament.