Economia 09/02/2012

El Govern veu una "irresponsabilitat gravíssima" la vaga dels sindicats de TMB durant el Mobile World Congress

La vicepresidenta Joana Ortega demana seny als treballadors i el director general de Telecomunicacions alerta que "el congrés de mòbils és més important que els jocs olímpics"

Ara / Agències
2 min

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha advertit aquest dijous que la convocatòria de vaga per part dels treballadors de TMB durant la celebració del Mobile World Congress, que se celebra entre el 27 de febrer i l'1 de març, és una "irresponsabilitat gravíssima".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una entrevista a COM Radio, Ortega ha assegurat que sent "respecte" per les mobilitzacions laborals i que les reivindicacions són "segurament molt justes", però ha considerat que ara "cal un exercici de responsabilitat, seny i generositat". "Apel·lo al seny i a la responsabilitat i espero que els sindicats tinguin una visió a molt més llarg termini", ha insistit la vicepresidenta del Govern. Ortega ha recordat que ara és un moment que "tothom ha de sumar per facilitar els màxims llocs de treball i facilitar que la imatge de la ciutat ens permeti ser el centre on es puguin instal·lar fer fires i tenir un congrés tan important", en referència a la celebració del Mobile World Congress, que Barcelona acollirà entre el 27 de febrer i l'1 de març.

El director general de Telecomunicacions de la Generalitat, Carles Flamerich, ha advertit aquest dijous en una entrvista a RAC1 dels riscos de la convocatòria de vaga de bus i metro durant el congrés mundial de telefonia mòbil. "No ens podem permetre ni el risc de l'anunci de la vaga", ha dit. "Això és més important que els jocs olímpics", ha remarcat. "No és el Mobile World Congress, és el Mobile World Capital, que ens portarà feina i un increment del PIB durant vuit anys".

L'expresident de la Generalitat José Montilla també ha criticat en declaracions a RAC1 la vaga convocada pels sindicats de TMB.

stats