ECONOMIA
Economia 20/07/2012

La prima de risc tanca en 610 punts bàsics després que el País Valencià demani el rescat

L'Íbex pateix la seva pitjor caiguda des de maig del 2010 i perd un 5,86%

Ara
2 min
Espanya segueix patint la falta de confiança dels inversors, tot i el canvi de govern i les mesures adoptades per Rajoy.

BarcelonaEl sobrecost que paga el deute espanyol als inversors sobre la referència alemanya s'ha disparat aquest divendres i ha superat la barrera dels 600 punts. Finalment, ha tancat la sessió en els 610 punts bàsics, un nou rècord històric –el tercer consecutiu– i a menys de 100 de la prima de risc irlandesa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'escalada de la prima de risc ha coincidit amb la videoconferència dels membres de l'Eurogrup, que han acabat de lligar els detalls del rescat bancari d'Espanya. Tot i això, aquest increment es relaciona amb la petició de rescat del País Valencià, però els inversors van més enllà i ja comencen a descomptar els efectes d'un rescat sencer a nivell espanyol, que tindria un cost de 400.000 milions d'euros.

Paral·lelament l'interès que paga Espanya pel seu bo a 10 anys també s'ha disparat i ha tancat la sessió en el 7,27%, també en màxims històrics des que es va fundar l'euro.

El bo alemany a 10 anys, al seu torn, també ha marcat un rècord, en aquest cas de baixa rendibilitat. Ha tancat la sessió pagant-se a un interès de l'1,17%.

La resta de primes de risc dels països del sud s'han vist perjudicades pels dubtes sobre Espanya i l'abaratiment del deute alemany. El cas més destacat és Itàlia, que ha viscut la seva pròpia escalada i ha superat per primera vegada els 500 punts. La prima de risc irlandesa, tot i que també ha viscut una lleugera pujada, s'ha mantingut en els 700 punts.

A la borsa, l'Íbex-35 ha viscut el seu propi malson perdent un 5,82%, la pitjor caiguda des de maig del 2010, i tancant en els 6.246,30 punts. Tots els valors han marcat números negatius però els més castigats pels inversors han sigut Bankia, que ha perdut un 10,43%, FCC, amb un 9,23%, i Gamesa, que ha perdut un 8,84%.

La resta de borses europees s'han encomanat de les tensions en el mercat espanyol i han patit pèrdues, encara que només la borsa italiana s'ha acostat al nivell d'Espanya. Frankfurt ha perdut un 1,9%, París un 2,1%, Milà un 4,4% i Londres un 1,1%.

stats