REFORMA PENSIONS
Economia 18/12/2010

Toxo avisa al govern espanyol que té a les seves mans evitar una nova vaga general

CCOO y UGT han convocat una manifestació a Barcelona aquesta tarda per protestar contra la jubilació als 67 anys que pretén el govern espanyol

Redacció
1 min

MadridEl secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha advertit al govern espanyol que té "a les seves mans" evitar una nova vaga general com a resposta al retard de l'edat de jubilació fins als 67 anys.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Després de participar a Madrid en una de les manifestacions que han convocat els sindicats arreu de l'Estat en protesta per aquesta i d'altres reformes de l'executiu, Toxo ha assegurat que les properes setmanes seran clau per determinar si hi haurà vaga.

Les mobilitzacions contra les retallades socials que denuncien els sindicats s'escenificaran a Catalunya amb una manifestació unitària que tindrà lloc a Barcelona aquesta tarda.

Totes les protestes poden derivar en una nova vaga general (ja n'hi va haver una el 29 de setembre contra la reforma laboral) si el govern compleix l'amenaça de legislar per decret la reforma de les pensions el proper mes si no hi ha acord amb els agents socials.

El secretari d'UGT, Cándido Méndez, ha considerat que la proposta del govern espanyol de situar la jubilació als 67 anys es una línia vermella que fa difícil arribar a un acord, tant en el diàleg social com en l'àmbit parlamentari.

Les últimes declaracions del president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, refermant que la voluntat de l'executiu es elevar l'edat pero amb "flexibilitat", no han contribuït a calmar els ànims. "Ens genera una gran preocupació", ha afegit Méndez.

stats