Economia 11/01/2011

Toxo avança que els empresaris se sumaran a les negociacions per a la reforma de les pensions

Admet que les converses estan "en un punt de duresa important perquè la distància és gran" però veu possible un pacte social per sortir de la crisi

Redacció
2 min

MadridEl secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha avançat un possible pacte social per sortir de la crisi. Preveu que els empresaris se sumaran a les converses sobre la reforma de les pensions, la negociació col·lectiva i el desenvolupament de la reforma laboral que duen a terme fins ara els sindicats i el govern espanyol des del divendres passat. Tot i això Toxo ha admès que les negociacions "estan en un punt de duresa important, perquè la distància és gran".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una entrevista a la SER Toxo ha dit que el principal escull de la negociació és retardar l'edat de la jubilació als 67 anys, "però és la clau perquè els pensionistes que hi haurà d'aquí a vint anys tinguin una pensió un 20% inferior". Ha explicat que els sindicats no acceptaran la proposta dels 67 anys de la manera com l'ha formulat el govern espanyol perquè "penalitza la majoria de les persones i la gent que treballa al servei de les administracions públiques" i també "castiga a les dones, les últimes qeu s'han incorporat al mercat de treball".

Pel que fa als acords que el govern espanyol haurà d'aconseguir al Congrés amb altres grups parlamentaris, Toxo ha dit que l'objectiu ha de ser recompondre el Pacte de Toledo. En aquest sentit, considera que "el pacte social podria afavorir que els partits polítics es retrobin". Toxo veu possible "un gran consens" al Parlament perquè "la situació és excepcional i requereix un esforç excepcional". Pel que fa a la negociació amb els empresaris, el líder sindical s'ha mostrat optimista en les relacions amb la patronal i ha valorat "el canvi de tarannà" al davant de la CEOE, amb Joan Rosell al capdavant.

Pel que fa a la possibilitat de convocar una nova vaga general, Toxo ha afirmat que "han canviat algunes coses" però no ha volgut tancar l'entrevista sense l'amenaça. "Defensarem el sistema públic de les pensions amb totes les nostres capacitats".

stats