El tràfic de mercaderies al port de Barcelona creix un 6% fins al setembre

Es disparen un 16% els moviments de contenidors

El tràfic de mercaderies al port de Barcelona va arribar als 37 milions de tones entre el gener i el setembre, amb un augment del 6% respecte del mateix període de l'any anterior, segons ha informat l'Autoritat Portuària. Aquests increments demostren la fortalesa de l'activitat en el sector exterior.

A més, el  tràfic de contenidors es va disparar un 16% fins al setembre, amb l'increment més alt de tot l'any, i es van moure en els nou primers mesos de l'any 1,6 milions de TEU –un TEU equival a un contenidor estàndard de 20 peus. Els contenidors de comerç exterior van augmentar un 8% en importació (397.204 TEU plens) i un 5% en exportacions (505.262 TEU plens).

El port, territori desconegutD'aquest tràfic en destaquen els increments dels intercanvis amb la Xina –primer soci comercial del port de Barcelona–, amb un 9%, els Estats Units, també amb un 9% d'increment, i l' Índia, amb un 12%.

El transport de contenidors de cabotatge nacional –amb les illes Balears i les Canàries– s'ha incrementat un 13%, i els contenidors de transbordament –els que es descarreguen al Port de Barcelona per tornar a ser embarcats cap al seu destí final– han crescut un 48%.

Un altre del tràfic estratègic per al port són els vehicles, que s'han situat en 676.708 unitats transportades, de les quals 573.647 són de comerç exterior. Malgrat que en nombres absoluts la majoria de vehicles són d'exportació (342.605 unitats), el seu creixement és del 5%, mentre que els d'importació (152.597) van augmentar un 22%.

Els sòlids a granel s'han canalitzat més de 3,2 milions de tones, un 7% més, mentre que els líquids a granel s'han mantingut estables, amb 8,9 milions de tones, un 1% menys.

8% més de creueristes

Pel que fa a passatgers, un total de 3,1 milions de viatgers, un 8% més, van passar pel port de Barcelona, i els usuaris dels serveis amb les illes Balears, Itàlia i el nord de l'Àfrica van representar més d'un milió (+8%).

Alhora, l'enclavament portuari barceloní ha rebut més de dos milions de creueristes, un 8% més, gràcies a l'increment dels passatgers de port base (+17%) –els que inicien i finalitzen el recorregut a la capital catalana–; actualment el 61% dels creueristes que passen pel port són de port base.