Els transportistes en vaga bloquegen les entrades al port de Barcelona

Centenars de persones tallen els accessos per carretera a la infraestructura i causen llargues cues de camions i cotxes que han quedat atrapats

Els transportistes i treballadors de centres logístics en vaga han bloquejat tres entrades al port de Barcelona aquest dimecres a primera hora. Centenars de persones han tallat la rotonda més a prop de la cotxera de TMB des de les sis del matí i s'han dividit per ocupar més entrades, com la de la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL). L'acció ha coportat llargues cues de camions i cotxes, que han quedat atrapats.

Menys queviures i medicaments, els efectes de la vaga de transportistes

Fonts del Port han indicat que hi ha tranquil·litat al recinte portuari i molt baixa activitat a les terminals. El moll adossat no està afectat i en surten creueristes. La vaga és convocada per CCOO i la UGT per reivindicar una millora salarial després de nou anys de sous congelats i de negociacions de conveni infructuoses.

Amazon i Mercadona, afectats

L'aturada també s'ha notat en grans centres logístics com el de la multinacional Amazon al Prat de Llobregat i Martorelles, i al magatzem de Mercadona a Abrera d'on, segons fonts sindicals, "no ha sortit cap camió en tota la nit".

Els secretaris generals de la UGT i de CCOO a Catalunya, Camil Ros i Javier Pacheco, han participat en els piquets informatius al port i han assegurat que el problema sectorial dels transportistes es deu als "abusos" que permet la reforma laboral.