Els treballadors de Correus mantenen la vaga i consideren "irrisòria" l'oferta de l'Estat

"El govern espanyol, titllant-se de progressista, manté comportaments en política postal igual que els del PP", denuncien els sindicats

Els sindicats de Correus CCOO, UGT, CSIF i SL mantenen la convocatòria de vaga general a Correus per a aquest divendres després que hagin fracassat les taules de negociació d'aquesta setmana. L'empresa ha ofert uns fons addicionals d'un 0,2%, una proposta que els sindicats consideren "irrisòria".

Els treballadores qualifiquen de "presa de pèl" la proposta de l'empresa i per això l'han rebutjat sense dubtar. En un comunicat conjunt, els sindicats critiquen el govern espanyol, que "titllant-se de progressista manté comportaments en política postal iguals que els de el PP".

Un acord per contractar 250 metges permet desconvocar la vaga

Tanmateix, els sindicats veuen avanços en algunes de les propostes de Correus, encara que consideren que n'han quedat fora aspectes fonamentals, com un increment "raonable" del nombre de noves contractacions i millores salarials.

La vaga de matí ha començat durant el torn de nit de dijous, "especialment als centres de tractament automatitzat (CTA)", i s'estendrà als torns de matí i tarda d'aquest divendres als milers d'oficines i centres de repartiment de Correus a tot l'Estat. A Catalunya està previst que els treballadors es manifestin a Barcelona al llarg del dia.