Economia 21/02/2012

Els treballadors de Panrico voten a favor d'abaixar-se el sou a canvi de salvar la fàbrica

Només ha votat el 56% de la plantilla al referèndum, que no comptava amb el suport de CCOO i sí de la UGT. El pla de viabilitat ha garantir el futur dels llocs de treball

Ara
1 min
CCOO crida a la vaga Panrico, que consultarà els treballadors

BarcelonaEls treballadors de la fàbrica de Panrico han aprovat en referèndum la rebaixa salarial que demanava l'empresa a canvi de no tancar la fàbrica.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La consulta ha comptat amb una participació baixa per part de la plantilla, ja que només han votat un 56% dels 600 treballadors a Catalunya, però el 'sí' als sacrificis s'ha imposat amb gairebé un 90% dels vots, segons ha confirmat l'empresa.

En un comunicat, Panrico ha informat dels resultats de la votació sense manifestar clarament si tira enrere l'amenaça de tancament. Tot i això, ha dit que la proposta votada avui volia "fer viable la planta de Panrico, garantint el volum d'ocupació tant directa com indirecta".

UTG, únic sindicat que ha donat suport al referèndum, ha exigit ara a la direcció de Panrico que compleixi els compromisos amb els treballadors i garanteixi el futur de la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda.

La condició per no tancar era aconseguir una rebaixa substancial dels costos a la fàbrica, que estaven un 40% per sobre de la mitjana del grup. La proposta que han votat els treballadors aquest dilluns preveu una rebaixa del 15% del sou de mitjana i la garantia que cap salari quedi per sota dels 26.000 euros anuals, segons va explicar el Govern.

La proposta va néixer de la mediació del departament d'Ocupació, que ha participat en les reunions entre sindicats i empresa les darreres setmanes per mirar d'apropar les parts i evitar el tancament.

El referèndum no ha comptat finalment amb el suport de CCOO, sindicat majoritari a la fàbrica, que ha criticat la proposta de rebaixa salarial feta per la mediació del Govern. El sindicat ha convocat una vaga per al proper dijous.

stats