EMPRESES
Economia 09/07/2011

Uns 150 treballadors de Simon Lighting es manifesten a Olot

L'empresa vol acomiadar 45 dels 70 empleats de l'àrea de producció

Efe
1 min

BarcelonaUns 150 treballadors de Simon Lighting, que té la seu a Barcelona, s'han manifestat avui pels carrers d'Olot després que l'empresa comuniqués la decisió als treballadors d'acomiadar 45 dels 70 treballadors de l'àrea de producció, segons ha informat el comitè d'empresa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La presidenta del comitè, Magdalena Martínez, ha explicat que aquest matí han recorregut els carrers del municipi fins a la plaça de l'Ajuntament per explicar a la gent la seva situació.

El motiu pel qual la manifestació s'ha celebrat a Olot és perquè, segons han indicat des del comitè, en aquest municipi "resideixen una part important dels membres del consell d'administració del Holding Simon, empresa mare del grup".

Magdalena Martínez ha explicat que demanen que, ja que han d'acomiadar-los, "almenys que sigui en unes condicions dignes", i ha afegit que l'empresa hauria de prejubilar els treballadors de "més de 50 anys amb unes condicions decents".

"Ara han presentat un ERO amb el qual pagaran 20 dies per 12 mensualitats, i amb això no pot anar ningú al carrer, i menys amb les edats que tenim molts de nosaltres", ha manifestat la presidenta del Comitè d'Empresa de Simon Lighting.

Segons ha informat la Confederació General de Treballadors (CGT) de Barcelona, l'empresa ha al·legat per a aquest ERO "una disminució de la cartera", al que els treballadors consideren que és una situació "conjuntural".

"La disminució de la cartera de comandes és conjuntural a causa de la restricció de la despesa de les administracions públiques. Malgrat això, els ajuntaments no poden estar indefinidament sense renovar o actualitzar l'enllumenat públic", afirmen des de la CGT.

stats