Economia 23/07/2012

Els treballadors d'Iberia desconvoquen la vaga prevista per aquest estiu

La direcció de l'aerolínia i els sindicats han arribat a un acord que compromet a la companyia a garantir la continuïtat de la plantilla actual

Acn / Efe
1 min
Avions d'Iberia a l'aeroport de Barajas, la principal base d'operacions de la companyia aèria.

BarcelonaEls sindicats dels treballadors d'Iberia a l'aeroport del Prat o la direcció de la companyia han arribat a un acord per desconvocar la vaga prevista per als sis divendres d'estiu que queden (aquest divendres 27 de juliol i 3, 10, 17, 24 i 31 d'agost). Segons el sindicat UGT, les dues parts han signat aquest dilluns un acord després que els representants de l'aerolínia s'hagin compromès a complir els compromisos que van pactar amb els treballadors.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els treballadors van convocar la vaca com a mesura de pressió davant l'incompliment d'aquests compromisos, que segons els sindicats Iberia no va complir en subcontractar feines a empreses externes.

El pacte

Aquest dilluns, els treballadors i la direcció han acordat que qualsevol canvi de proveïdor haurà de garantir el manteniment de la plantilla actual. L'acord estableix, en aquest sentit, el compromís de totes dues parts d'elaborar un estudi per revisar i cal incrementar els llocs de treball que ara existeixen.

Les dues parts han acordat reprendre les converses sobre la viabilitat i la continuïtat dels departaments de Protocol i de l'estructura de Terminal de Càrrega a l'Aeroport del Prat i també abordar la problemàtica del col·lectiu FACTP del Prat (fitxes a temps parcials). Han pactat també anunciar el quadrant de treball amb més temps d'antelació.

stats