Economia 19/10/2013

Els treballadors d'Alstom votaran en referèndum l'última proposta de la direcció de l'empresa

El portaveu de CCOO al comitè d'Alstom, Daniel Garcia, critica que la proposta final de la direcció plantejada a la reunió hagi estat "inacceptable"

Europa Press / Ara
2 min
La planta de trens d'Alstom a Santa Perpètua de Mogoda, on hi treballen 650 persones.

BarcelonaEl comitè d'empresa d'Alstom sotmetrà a la votació en referèndum de la plantilla l'última oferta de la direcció per flexibilitzar la jornada laboral, després d'acabar sense acord la reunió de mediació de la Generalitat, aquesta matinada.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fonts del comitè d'empresa han explicat a l'ARA que la votació es realitzarà entre dilluns a la tarda i dimarts al matí, entre els 650 treballadors que té la planta –el 2011 es va reduir la plantilla en 200 treballadors–, i encara que els sindicats rebutgen la proposta, han optat perquè siguin els treballadors els que decideixin.

El portaveu de CCOO al comitè d'Alstom, Daniel Garcia, ha criticat que la proposta final de la direcció plantejada a la reunió aquest divendres hagi estat "inacceptable" per part dels representats dels treballadors. És per això que han decidit donar l'última paraula a la plantilla perquè en digui la seva opinió.

Garcia ha lamentat també el paper mediador del Govern, a qui ha retret que permetés canviar el contingut de la seva proposta (preacordada amb el comitè fa una setmana) sense més ni més i exercís un paper de "pressió" sobre els treballadors.

L'empresa pretén ara que l'augment de la jornada anual en 62 hores es faci sense augmentar el salari i que la flexibilitat de 490 hores –sobre un total de 1.750– s'apliqui obligatòriament a tota la plantilla.

García ha assenyalat que la flexibilitat imposada "trenca amb tota la conciliació familiar", i ha criticat la condescendència del Govern envers la multinacional.

La direcció de la fàbrica d'Alstom, situada a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), va traslladar aquest dijous als sindicats la seva intenció de presentar un expedient de regulació d'ocupació temporal (ERTE) el dia 22 d'aquest mes, que començaria a aplicar entre finals d'enguany i principis de 2014, atesa la manca de treball actual.

L'empresa defensa que aprovar noves mesures de flexibilitat permetria aconseguir més càrregues de treball per part de la matriu francesa, si bé els sindicats rebutgen treballar més hores sense compensació i que la flexibilitat sigui obligatòria.

La decisió del referèndum s'ha adoptat després de finalitzar a les 3.00 hores d'aquest dissabte l'última reunió de mediació afavorida pel Govern, que s'ha prolongat durant més de deu hores.

stats