SANITAT PRIVADA
Economia 12/06/2012

Un de cada tres catalans té assegurança mèdica

L. Bonilla
1 min
Tenen assegurança 2,5 milions  de catalans.

BARCELONA.Catalunya és la segona comunitat autònoma amb més implantació de la sanitat privada. Gairebé un 33% dels catalans -2,5 milions de persones- tenen contractada una assegurança mèdica, bàsicament per cobrir indemnitzacions i subsidis en cas de malaltia, segons un estudi de l'Institut per al Desenvolupament i Integració de la Sanitat (IDIS) que es va presentar ahir. Només la supera Madrid. No obstant, els catalans que tenen contractada una pòlissa de prestacions de serveis de salut és una mica menor, un 26%, és a dir, un de cada quatre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La sanitat privada va aprofitar la presentació de l'informe per reivindicar-se. "No som un complement de la sanitat pública, tenim entitat pròpia, tot i que podem potenciar sinergies", va dir el secretari general d'IDIS, Juan Abarca, que va destacar que la sanitat privada continua creixent malgrat la crisi. El conseller de Salut, Boi Ruiz, que va inaugurar la presentació, va descartar, però, que l'ús de la sanitat privada estigui relacionat amb les retallades en la sanitat pública.

Lluís Monset, director general d'ACES -patronal privada- va aprofitar per llançar un missatge al departament de Salut: "Si la sanitat pública té problemes de finançament, des de la privada estem disposats a col·laborar-hi". Oftalmologia i ginecologia són els serveis més utilitzats i la majoria de mutualistes també usen la sanitat pública.

stats