Publicitat
Publicitat

ECONOMIA

La Ribera d'Ebre, una comarca immune a la crisi

Mentre Catalunya només va créixer un 0,1% l'any passat, el PIB de la Ribera d'Ebre es va disparar un 4,4%. L'Alta Ribagorça, amb una alça del 2,3%, va ser la segona comarca amb més creixement.

La Ribera d'Ebre va ser la gran excepció de l'economia catalana l'any passat. Mentre el conjunt de Catalunya amb prou feines va registrar un modest creixement del 0,1%, el PIB d'aquesta comarca tarragonina es va disparar un 4,4%. Així ho revela l'informe comarcal de CatalunyaCaixa, presentat aquest dilluns.

La segona comarca amb més creixement va ser l'Alta Ribagorça, que va registrar una alça del 2,3%. Tant el creixement de la Ribera d'Ebre com el de l'Alta Ribagorça respon a les instal·lacions energètiques que tenen aquestes comarques, segons ha explicat Josep Oliver, autor de l'informe comarcal.

El 2010, només l'economia d'una província (Girona, amb un –0,3%) va registrar descensos. Les altres tres van acabar amb creixements, però molt modestos (Barcelona un 0,2%, Lleida un 0,2% i Tarragona un 0,1%).


2018 anàlisi

Més continguts de

2018 anàlisi
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT