ECONOMIA
Economia 14/02/2012

El Tresor espanyol se sobreposa a les agències de qualificació i rebaixa l'interès del deute

La demanda de les entitats, que ha fregat els 13.900 milions d'euros, ha estat de més del doble de l'import finalment col·locat

Efe
2 min

MadridEl Tresor Públic espanyol ha aconseguit esquivar el càstig imposat per l'agència Moody's al deute sobirà, i per Fitch i Standard & Poor's a la banca, i ha aconseguit baixar l'interès dels 5,4 milions d'euros en lletres col·locats aquest dimarts.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La demanda de les entitats, que ha fregat els 13.900 milions d'euros, ha estat de més del doble de l'import finalment col·locat, que s'ha situat al llindar de l'objectiu màxim de l'emissió, 5.500 milions d'euros.

La subhasta, la primera després que el govern espanyol hagi aprovat la reforma laboral, s'ha fet l'endemà que les tres principals agències de qualificació -Moody's, Standard & Poor's i Fitch- hagin rebaixat el deute sobirà espanyol i als principals bancs.

Interès de l'1,94%

El Tresor ha col·locat 2.943 milions d'euros en lletres a dotze mesos amb un interès marginal de l'1,949%, inferior al 2,15% de l'emissió precedent, davant d'unes sol·licituds de 6.680 milions d'euros per part de les entitats financeres. Així mateix, ha adjudicat 2.502 milions d'euros a divuit mesos amb una rendibilitat del 2,395%, per sota del 2,49% aplicat a l'anterior subhasta d'aquesta denominació.

Els bancs han sol·licitat 7.205 milions d'euros a un any i mig. El càstig aplicat aquesta matinada per Moody's al deute sobirà espanyol i a la d'altres cinc països europeus -Itàlia, Malta, Portugal, Eslovàquia i Eslovènia- provocava un efecte limitat en el mercat de renda variable i en el deute sobirà espanyol.

La prima de risc d'Espanya, que mesura el diferencial entre el bo espanyol a deu anys i l'alemany del mateix termini, s'ha enfilat tot just sis punts bàsics en l'obertura de la sessió fins a aconseguir-ne 339, tot i que minuts després de la licitació ja estava caient fins als 336.

La borsa espanyola acusava sobretot la rebaixa aplicada per Fitch i Standard & Poor's als bancs cotitzats, que de forma generalitzada patien pèrdues i mantenien un descens del 0,13% a l'IBEX 35.

Dijous, que el Tresor té una nova cita amb el mercat, ja que intentarà col·locar entre 3.000 i 4.000 milions d'euros amb tres emissions amb venciment el 2015 i 2019.

stats