Economia 12/02/2016

Treva a l'Íbex-35, que torna als guanys després d'una jornada negra

La borsa espanyola torna als guanys després del terretrèmol de dijous, en què la banca la va fer rondar l'abisme

Ara
1 min
Borsa de Barcelona / ACN

BarcelonaL'Íbex-35 ha obert amb una pujada superior a l'1% aquest divendres. L'índex respira després de les jornades negatives d'aquesta setmana que l'han fet rondar l'abisme, principalment dijous pels descensos de la banca. Amb la bonança de les primeres hores, la borsa espanyola cotitza per sobre dels 7.800 punts i s'espolsa el pànic.

Malgrat tot, el Nikkei japonès ha tancat la sessió amb un descens del 4,84% i Wall Street ha perdut un 1,60%. Els inversors han conegut aquest divendres que l'economia d'Alemanya va experimentar en el quart trimestre de 2015 una expansió del 0,3%, en valors ajustats estacionalment. És el mateix creixement que en el trimestre anterior.

També a Alemanya, s'han publicat els resultats de Commerzbank, que ha multiplicat per quatre el seu benefici, fins a superar els 1.000 milions d'euros, la qual cosa pot animar la banca en l'última sessió de la setmana, segons informa l'agència Europa Press.

Al mercat de deute, la prima de risc oferta als inversors pels bons espanyols amb venciment a deu anys en relació amb els seus homòlegs alemanys baixava lleugerament fins als 160 punts bàsics, amb l'interès en l'1,8%.

El preu del cru pujava en l'inici de la sessió i es col·locava, en el cas del barril Brent, el de referència de l'eurozona, per sobre dels 31 dòlars i el Texas, en els 27 dòlars.

stats