La treva sobre el mercat del deute relaxa les borses

L'Íbex s'uneix al rebot generalitzat dels parquets europeus i arrenca la sessió pujant un 1%

Els mercats comencen a pair el volum d'informació i la incertesa política generats durant tota la setmana. La prima de risc espanyola ha tornat a relaxar-se aquest divendres fins a situar-se un altre cop al voltant dels 100 punts bàsics, el nivell que tenia la setmana passada.

La calma al mercat del deute torna coincidint amb la baixada de les tensions polítiques a Itàlia, on el nou primer ministre, el professor Giuseppe Conte, ja ha presentat la seva llista definitiva de membres per al govern gràcies a un nou acord entre el Moviment 5 Estrelles (M5E) i la Lliga. En l'obertura d'avui, la prima de risc italiana també ha notat l'efecte bàlsam d'aquest pacte, i ha caigut fins als 231 punts bàsics, des dels 245 del tancament d'ahir.

En la resta de països perifèrics europeus, la prima de risc portuguesa, que va tancar en 164 punts bàsics, ha començat el dia sense canvis, mentre que a Grècia el risc de país ha caigut un punt bàsic, fins als 423.

L'Íbex respira tranquil abans de la votació al Congrés

A Espanya els inversors també continuen pendents del debat de la moció de censura que el PSOE ha presentat contra el govern de Mariano Rajoy. Ahir la decisió del PNB de donar suport a Pedro Sánchez va alterar una jornada tranquil·la i el selectiu espanyol va acabar perdent un 1% del seu valor.

Aquest divendres, en canvi, l'Íbex ha obert confiat i s'ha deixat contagiar per la calma i el rebot generalitzat de la resta de borses europees gràcies a la treva al mercat del deute. A l'espera de la votació d'avui, que previsiblement provocarà una alternança de govern a Espanya, el selectiu espanyol manté, de moment, els guanys i a les 10 del matí ja s'havia recuperat un 1,18%.

Durant els primers minuts de la sessió, els grans principals valors de l'Íbex han començat a cotitzar a l'alça encapçalats per la banca, que durant aquesta setmana ha sigut el sector més castigat. D'aquesta manera, a primera hora el BBVA pujava un 1,66%; el Santander un 1,09%; Inditex un 1%; Repsol un 0,98%; Iberdrola un 0,82%, i Telefónica un 0,73%.

A mig matí, Grifols liderava els guanys, amb una pujada del 2,32%, Arcelormittal i Acerinox superaven el 2,20% i el Banc Sabadell remuntava un 2,19%.

Més continguts de