Els tripulants de Vueling també renuncien a festius per evitar un nou col·lapse

Els principals sindicats dels treballadors de l'aerolínia, CCOO i Stavla, acorden cedir jornades lliures amb la companyia, com ja s'havia pactat amb els pilots

Vueling està tocant totes les tecles possibles per evitar que el caos operatiu de les primeres setmanes de la temporada d'estiu es torni a repetir. La setmana passada la companyia va arribar a un acord amb el sindicat de pilots Sepla, pel qual aquests cedeixen dies de festa de juliol a setembre per reforçar les operacions. Tal com ha pogut saber l'ARA i ha confirmat la mateixa aerolínia, els dos principals sindicats dels treballadors, CCOO i Stavla, han signat aquest cap de setmana un acord amb les mateixes condicions. 

Així doncs, els tripulants d'aquesta aerolínia, que està en p lena jornada de reunions amb les administracions públiques per donar garanties sobre la seva capacitat de funcionar, també cediran dies lliures aquesta temporada d'estiu. Tant tripulacions com pilots treballen per blocs a través dels quals acumulen els dies treballats i els festius, habitualment en tres de treballats i cinc de festa, uns blocs que podran modificar-se i ampliar a canvi d'una remuneració econòmica o de la possibilitat de recuperar-los la temporada d'hivern. Segons un portaveu del sindicat Stavla, "aquesta vegada es perden dies de vacances a canvi d'una remuneració econòmica, però l'any passat va ser gratis". 

Javier Sánchez-Prieto:"Hem fallat"

Com va avançar l'ARA, els tripulants de Vueling havien advertit a l'actual direcció de la companyia dels riscos de col·lapse aquest estiu ara fa tres mesos. A més, també havien expressat en contínues ocasions el seu malestar per les condicions laborals d'una gestió estricta i denunciaven la falta d'efectius, al mateix temps que asseguraven que la companyia els posava traves per parlar amb els mitjans de comunicació. 

A banda d'aquesta mesura, aquest dilluns Vueling s'ha reunit amb el govern de la Generalitat per explicar quines mesures ha pres per garantir l'operativa d'aquest cap de setmana, i, també aquest dilluns, es reuneix amb el ministeri de Foment per fer seguiment del pla de contingència preparat. A mes, dimarts Vueling també es reuneix amb la conselleria de Territori de les Illes Balears, que també va demanar explicacions a l'aerolínia catalana, ja que els vols amb l'arxipèlag han estat dels més afectats.

Més continguts de