Els tripulants de cabina de Ryanair convoquen una vaga per al 28 de setembre

La protesta arribarà a Espanya, Itàlia, Bèlgica i Holanda

Els tripulants de cabina de Ryanair han convocat vaga per al 28 de setembre a Espanya, Bèlgica, Itàlia i Holanda, "a més dels països que es vulguin sumar a les aturades". Així ho han comunicat els sindicats USO i Sitcpla després d'una reunió que han mantingut a Brussel·les.

Tal com informen els sindicats, l'avís de vaga ja s'ha registrat i en els pròxims dies l'empresa serà cridada a un acte de conciliació. Fonts sindicals han explicat a l'ACN que no es descarta que els pilots també es puguin afegir a les aturades en alguns països d'Europa.

Nova vaga europea dels tripulants de cabina de Ryanair a finals de setembre

D'altra banda, els sindicats estan a l'espera d'una nova citació oficial per part de la direcció general de Treball, després que es cancel·lés la del 5 de setembre. Els dos sindicats han explicat que "esperen expectants saber amb quina actitud es presentarà l'empresa davant les autoritats espanyoles, després de l'última acusació sobre que són els sindicats els que han trencat les negociacions".

Segons els sindicats, la companyia encapçalada per Michael O'Leary ha enviat una carta als seus treballadors en què acusa els sindicats de no voler reunir-se ni negociar. Els sindicats, però, asseguren que, en l'última reunió amb responsables de Ryanair, l'empresa va "trencar totes les barreres de la bona fe negociadora".