CRISI
Economia 09/09/2012

La troica no accepta el pla de retallades de Grècia

Els dos socis més petits de la coalició governamental es neguen a abaixar els salaris públics i les pensions, com exigeixen la CE, el BCE i l'FMI

Efe
1 min
"Lluna blava". Atenes/ AFP PHOTO/ LOUISA GOULIAMAKI

AtenesLa troica (formada per la Comissió Europea, el Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internacional) ha rebutjat part del pla de mesures d'estalvi presentat avui pel govern grec, cosa que ha creat divisió en el govern de coalició que dirigeix el conservador Andonis Samarás. L'executiu hel·lè ha de presentar un programa d'ajust valorat en almenys 11.600 milions d'euros aplicable en els dos propers anys i que convenci a la troica, que representa a les institucions que han rescatat a Grècia de la fallida en dues ocasions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"La troica no accepta totes les propostes de l'equip econòmic del govern", ha admès Evangelos Venizelos, líder del partit socialdemòcrata Pasok i un dels socis de la coalició. La clau és que els socis menors de la coalició (el propi Pasok i el partit de centreesquerra Dimar) s'oposen a reduir els salaris públics i les pensions, com exigeix la troica.

Les negociacions entre el govern grec i la troica encara segueixen obertes.

stats