Economia 01/10/2019

Trump torna a atacar la Fed i diu que és "patètica" i que no en té "ni idea"

El president dels Estats Units carrega contra la Reserva Federal per la fortalesa del dòlar

Ara
1 min
Donald Trump segueix la seva campanya contra la Reserva Federal.

BarcelonaEl president dels Estats Units, Donald Trump, ha qualificat aquest dimarts de "patètic" el comportament de la Reserva Federal (la Fed), a la qual fa responsable de l'excessiva "fortalesa" del dòlar i d'"afectar negativament" els fabricants del país.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Com vaig predir, Jerome Powell i la Reserva Federal han permès que el dòlar estigui massa fort, especialment en relació amb totes les altres divises, de manera que els nostres fabricants s'han vist afectats negativament", ha dit Trump al seu compte de Twitter.

"Els tipus estan massa alts. Són els seus propis enemics, no en tenen ni idea. Patètic!", ha afegit.

Les paraules del president dels Estats Units arriben després que es fes pública la dada de l'activitat manufacturera dels Estats Units, que al setembre va patir una contracció per segon mes consecutiu, fins al nivell més baix en una dècada i en un moment de gran inquietud per la desacceleració econòmica global.

Historial de crítiques

No és el primer cop que el mandatari critica la Fed, a la qual ja havia demanat retallar dràsticament els tipus com a mesura per impulsar l'economia. El banc central va abaixar el preu del diner i el va situar entre el 2% i l'1,75% després de rebaixar el preu del diner en les reunions del juny i el setembre.

Això no va satisfer Trump, que reclamava una baixada molt més brusca.

stats