Economia 28/02/2012

Catalunya és el segon destí turístic de l'Estat després de les Canàries

La despesa dels turistes internacionals puja un 8,6% el gener

Acn
1 min

BarcelonaCatalunya és el segon destí turístic de l'Estat després de les Canàries. Concentra un 18,2% de la despesa total i ha enregistrat un creixement interanual del 8,6%, segons l'enquesta de despesa turística Egatur del gener d'enguany. França, Itàlia i Amèrica Llatina han estat els països que més diners han gastat a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Canàries lidera el rànquing. Amb uns ingressos de 1.007 milions d'euros, va captar el 37,5% del total de despesa turística. En allotjaments no hotelers, la despesa va augmentar un 14,9%.

En el conjunt de l'Estat, el gener del 2012 Alemanya va fer el volum de despesa més elevat, amb 472 milions d'euros. També van deixar força diners els turistes britànics, amb 413 milions d'euros, i els dels països nòrdics, que ocupen la tercera posició amb 360 milions d'euros. Els francesos van gastar 188 milions d'euros.

Els turistes internacionals van deixar a l'Estat un total de 2.688 milions d'euros el gener del 2012, xifra que representa un increment del 8,6% respecte de l'any anterior, segons l'estudi que elabora l'Institut d'Estudis Turístics del ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.

La despesa mitjana diària va registrar un important augment, de l'11,2%, fins a arribar als 99 euros, mentre que la despesa mitjana per turista es va incrementar un 3,7%, fins als 970 euros.

Dels 2.688 milions d'euros gastats pels visitants internacionals, 1.007 s'han deixat a les Canàries, mentre que a Catalunya han anat a parar 489 milions d'euros. A Canàries, la majoria de turistes eren d'Alemanya, els països nòrdics i el Regne Unit. A Catalunya, en canvi, han predominat els visitants de França, Itàlia i Amèrica Llatina.

stats