Economia 15/12/2016

Uber estrena a Madrid el seu servei de cotxes elèctrics

El seu rival a la capital madrilenya, Cabify, ja es va avançar al llançament el setembre passat amb la seva flota de vehicles elèctrics

Ara
1 min
La justícia alemanya aixeca la prohibició sobre Uber

BarcelonaDes d'aquest dijous Madrid és la primera ciutat del món on la plataforma de transport Uber operarà amb el seu servei de cotxes elèctrics UberONE, segons ha anunciat l'empresa californiana. Amb aquest llançament, els clients madrilenys de la companyia podran moure's per la ciutat en un Tesla Model S, un dels models més populars del fabricant de cotxes elèctrics.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Uber no ha detallat quina serà la dimensió de la flota, però ha avançat que té l'objectiu d'augmentar la disponibilitat dels vehicles i el nombre de models durant el 2017. La companyia va anunciar que posaria aquest projecte en marxa a finals d'any, però va acabar perdent la cursa del cotxe elèctric contra la seva aplicació rival a Madrid.

Cabify es va avançar a aquest llançament el setembre passat amb la presentació de la primera flota de cotxes 100% elèctrics només un dia després que Uber fes públics els seus plans. La 'start-up' madrilenya va firmar un acord amb BMW, que els ha subministrat 20 vehicles del model BMW i3, amb una autonomia de 200 km.

Segons Uber, aquest llançament pretén contribuir a la reducció d'emissions contaminants a la ciutat i posar a la disposició dels particulars i les empreses "una alternativa de transport innovadora, sostenible i econòmica". Els preus del servei s'han establert en una tarifa de 0,45 euros per minut i 1,50 euros per km.

stats