VAGA DE CONTROLADORS

La patronal del sector creu que encara cal afinar més aquesta previsió de pèrdues

El caos aeri pot costar 500 milions d'euros al turisme espanyol

Aquesta xifra s'elevaria a 1.000 milions, si es tenen en compte les companyies i els turistes estrangers afectats


Entre 250 i 500 milions d'euros és la primera xifra que ha donat la patronal d'agències de viatges (AEDAVE) per quantificar les pèrdues econòmiques del sector turístic espanyol -en concepte d'allotjament, hostaleria o transport- com a conseqüència del tancament de l'espai aeri. Tanmateix, AEDAVE considera que aquesta suma podria ser encara més gran, de fins a 1.000 milions d'euros, si s'inclouen les companyies i els turistes estrangers afectats.

Les aerolínies també han fet números. Creuen que amb la vaga encoberta dels controladors han deixat d'ingressar entre 60 i 80 milions diaris. A aquesta xifra, les companyies aèries encara hauran de sumar-hi les despeses addicionals que els suposarà l'atenció als viatgers, els bitllets de clients que finalment han decidit no volar, i els costos dels vols que no s'han pogut reprendre.

Els aeroports espanyols van recuperant la normalitat després que dissabte al vespre es reobrís l'espai aeri. No obstant això, moltes persones que tenien previst viatjar pel pont de la Constitució i la Immaculada han decidit renunciar a les seves vacances.


Més continguts de