Publicitat
Publicitat

La vaga d'Iberia coincideix amb el tancament de Spanair

Iberia ha cancel·lat aquest dilluns, en la setena jornada de vaga de pilots, 123 vols arreu de l'Estat

Iberia ha cancel·lat aquest dilluns, en la setena jornada de vaga de pilots, 123 vols, segons la llista de les cancel·lacions previstes per aquest motiu que han penjat a la seva pàgina web.

L'últim dia de vaga, convocada pel sindicat de pilots Sepla a Iberia, ha coincidit amb el cessament abrupte de les operacions de Spanair, que ha afectat uns 23.000 passatgers aquest cap de setmana, i en la recol·locació està ajudant Iberia.

La jornada d'avui dilluns és l'última d'una tanda de tres, de les quals les dues primeres, secundades pel col·lectiu el 25 i el 27 de gener, es van saldar amb uns 10.000 passatgers afectats i 100 vols cancel·lats.

Anteriorment, els pilots han portat a terme dos dies d'atur al desembre –els dies 18 i 29– i ja al gener les primeres jornades de vaga de l'any van tenir lloc els dies 9 i 11, mobilitzacions que han afectat fins ara uns 65.000 passatgers d'Iberia.

En l'última jornada d'atur, el conflicte entre els pilots i la companyia per la creació de la filial de baix cost Iberia Express s'ha estès al col·lectiu de tripulants de cabina de passatgers (TCP) i al de treballadors de terra.

El sindicat majoritari dels TCP Stavla i dos de minoritaris dels treballadors de terra, CTA i CNT, han convocat vagues a partir del proper 13 de febrer, que coincideixen en les dates.

SEPLA-Iberia es reunirà demà dimarts per estudiar possibles noves mobilitzacions, que podrien coincidir amb les convocades per les altres centrals sindicals.

Més continguts de