Economia 30/01/2012

La vaga d'Iberia coincideix amb el tancament de Spanair

Iberia ha cancel·lat aquest dilluns, en la setena jornada de vaga de pilots, 123 vols arreu de l'Estat

Efe
1 min

MadridIberia ha cancel·lat aquest dilluns, en la setena jornada de vaga de pilots, 123 vols, segons la llista de les cancel·lacions previstes per aquest motiu que han penjat a la seva pàgina web.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'últim dia de vaga, convocada pel sindicat de pilots Sepla a Iberia, ha coincidit amb el cessament abrupte de les operacions de Spanair, que ha afectat uns 23.000 passatgers aquest cap de setmana, i en la recol·locació està ajudant Iberia.

La jornada d'avui dilluns és l'última d'una tanda de tres, de les quals les dues primeres, secundades pel col·lectiu el 25 i el 27 de gener, es van saldar amb uns 10.000 passatgers afectats i 100 vols cancel·lats.

Anteriorment, els pilots han portat a terme dos dies d'atur al desembre –els dies 18 i 29– i ja al gener les primeres jornades de vaga de l'any van tenir lloc els dies 9 i 11, mobilitzacions que han afectat fins ara uns 65.000 passatgers d'Iberia.

En l'última jornada d'atur, el conflicte entre els pilots i la companyia per la creació de la filial de baix cost Iberia Express s'ha estès al col·lectiu de tripulants de cabina de passatgers (TCP) i al de treballadors de terra.

El sindicat majoritari dels TCP Stavla i dos de minoritaris dels treballadors de terra, CTA i CNT, han convocat vagues a partir del proper 13 de febrer, que coincideixen en les dates.

SEPLA-Iberia es reunirà demà dimarts per estudiar possibles noves mobilitzacions, que podrien coincidir amb les convocades per les altres centrals sindicals.

stats