VAGA GENERAL

El 33% del transport en hora punta i urgències sanitàries cobertes: els serveis mínims de la vaga

En sanitat, funcionaran els serveis d'urgències, operacions no prorrogables i els serveis de la unitat de cures intensives (UCI)

La Generalitat va dictar divendres, després de reunir-se amb sindicats i empresaris, els serveis mínims per a la vaga general del pròxim dimecres, 14 de novembre. Són els següents:

Transports: 33% del servei de Rodalies, Ferrocarrils de la Generalitat i autobusos i metro de TMB en hores punta (de 6.30 fins a les 9.30 hores i de 16.30 a 20.30 hores).

En el cas del transport de mercaderies per carretera, els serveis mínims garantiran els subministraments sanitaris i el transport de productes peribles que no es puguin conservar més de 24 hores.

Sanitat : funcionaran els serveis d'urgències, operacions no prorrogables i els serveis de la unitat de cures intensives (UCI) i tractaments especials com hemodiàlisi o quimioteràpia i radioteràpia, entre altres. També romandrà actiu el transport sanitari urgent i l'atenció als malalts ingressats en centres hospitalaris.

Educació : es garantirà una persona de l'equip directiu i un docent per cada sis aules en els casos de l'ensenyament infantil i primari. A les llars d'infants haurà de treballar una persona de l'equip directiu i el 25% de la plantilla.

Centres d'atenció i gestió de trucades d'urgència (sanitàries, policia, ordre públic, violència de gènere, protecció civil, bombers o salvament marítim): El servei es prestarà amb el personal "necessari i imprescindible" per realitzar comunicacions de forma habitual.

Subministrament elèctric, de gas, abastament d'aigua potable: funcionament normal de les instal·lacions i reparació d'avaries urgents.

Serveis socials : personal imprescindible per als menjadors socials, serveis urgents d'ajuda a domicili, funcionament de dia festiu en les residències de gent gran i de persones amb disminució i als centres d'atenció especial, residències i pisos llar. Servei habitual, també, als centres de menors i al servei de restauració dels centres de dia (per a la resta de serveis, s'estableix el 50%).   

Administració pública : una persona de l'equip directiu de cada centre de treball i entre 3 i 4 persones als serveis d'atenció ciutadana.