CONFLICTE LABORAL
Economia 27/01/2011

Només els piquets alteren la normalitat en una jornada de vaga general de seguiment escàs

Grups de manifestants han provocat talls momentanis de trànsit en diferents punts de Barcelona. La incidència de la protesta gairebé no s'està notant als serveis públics

Redacció
2 min
manifestació de protesta per la reforma de pensions/ Jordi Pizarro

BarcelonaLa jornada de vaga general convocada pels sindicats minoritaris contra la reforma de les pensions s'està desenvolupant amb un seguiment escàs a tot Catalunya. A Barcelona, grups de piquets, majoritàriament de la CGT, alteren la normalitat ciutadana amb talls de trànsit momentanis en diferents punts de la ciutat que fins ara han afectat el carrer Pau Claris, la Via Laietana o l'avinguda Meridiana, en el seu enllaç amb la C-17.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Un fort dispositiu dels Mossos d'Esquadra segueix aquests piquets per prevenir incidents. Els sindicats s'han manifestat també a la plaça de Sant Jaume, on segons els organitzadors s'hi han concentrat un miler de persones. Aquesta tarda, a partir de dos quarts de sis, hi ha convocada una manifestació que sortirà dels jardinets de Passeig de Gràcia i que té previst acabar a la plaça de la Catedral de Barcelona. A la tarda també hi ha manifestacions a Tarragona, Girona, Lleida, València, Alacant, Castelló i Palma.

Mentrestant, a Segur de Calafell els piquets dels sindicats convocants de la vaga general han cremat aquest matí pneumàtics a la via del tren i han ocupat durant un breu temps la seu del PSC a Tarragona. També a Lleida, un grup de manifestats han atacat aquesta matinada cinc oficines empresarials que ells consideren còmplices responsables de la reforma de les pensions públiques que s'aprovarà demà divendres. En concret, han fet pintades i han bloquejat els accessos de l'edifici de la Seguretat Social de Lleida, 'la Caixa', l'asseguradora Fiatc, la Confederació d'Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL) i la seu de CDC.

Per la seva banda, el seguiment de la vaga als serveis públics ha estat baix. Segons Transport Metropolitans de Barcelona (TMB), el metro està funcionant al 100%, mentre que la incidència al bus urbà ha estat de només el 25%. Segons els sindicats, la vaga l'han secundat el 40% dels treballadors del bus, i el 20% del metro. Ferrocarrils de la Generalitat i Renfe funcionen amb normalitat, tot i que a primera hora del matí alguns sabotatges han provocat petits retard en la sortida d'un parell de combois.

L'únic incident de la jornada l'ha protagonitzat un grup d'uns 40 manifestants que han assaltat la seu electoral de Jordi Hereu a les primàries del PSC, al carrer Roger de Llúria. Els piquets han forçat la porta d'entrada i han escampat cadires a l'exterior de l'oficina, sense que es produïssin més danys

stats